2017.01. Херсонський регіон отримав перших випускників Програми з перепідготовки управлінських кадрів “Fit for Partnership with Germany”

В 2015 році Херсонська торгово-промислова палата розпочала співробітництво с німецьким Товариством GIZ в рамках Програми стажування для менеджерів «Fit for Partnership with Germany» http://ukraine.managerprogramm.de/, взявши на себе відповідальну роль координатора Проекту в м. Херсоні. Рік партнерства Херсонської Платформи з GIZ приніс менеджерам області нове осмислення інституту керівництва, сфокусував експортерів на основних потребах и вимогах європейського ринку, і саме головне – розвіяв міфи щодо неможливості кооперації з таким вимогливим партнером як ФРН: перші кроки назустріч співробітництву з цією країною в грудні 2016 року здійснила Директор херсонського заводу «Добробуд», Оксана Шевченко, взявши участь у стажуванні в місті Дрезден.     

Херсонський завод "Добробуд" випускає різні паливні брикети і гранули з очерету. По своєму теплотворенню деякі з них анітрохи не поступаються вугіллю. "Добробуд" також має технології по виробництву стружкових плит, ізоляційних матеріалів, мінеральних добрив і харчових добавок на очеретяній основі. Нещодавно виробництво ОСБ-плит з пресованої очеретяної стружки було розпочате в сусідньому Казахстані. Пілотні проекти по виробництву ізоляційних матеріалів і мінеральних добрив показали добрі результати.  

Оксана Шевченко приїхала в Німеччину у пошуках споживачів продукції заводу і партнерів по переробці природного матеріалу - очерету - в якості сировини для будівельних матеріалів. Її ініціатива актуальна як ніколи, адже сьогодні в Німеччині ізоляційні матеріали вже кваліфікуються як спецвідходи. Не лише утилізація старих матеріалів, але і вартість нових, екологічних матеріалів стають проблемою для багатьох німецьких власників нерухомості.

За місяць перебування у Дрездені, пані Шевченко отримала неймовірну кількість знань з різних галузей менеджменту та зовнішньоекономічних тенденцій в сучасній Німеччині, набула практичного досвіду спілкування з іноземним партнером на зустрічах та переговорах, підвищила свій компетентністний рівень завдяки можливості напряму поставити питання лідеру профільного німецького підприємства, і саме головне – здійснила продаж німецьким партнерам матеріалу, який виробляється на заводі, в якості зразка для лабораторних досліджень:

http://www.managerprogramm.de/ru/камыш-стройматериал-будущего/

Наразі, Херсонська ТПП проводить роботу з формування групи потенційних стажистів Програми на 2017-2018 р.р. та надає консультаційну та практичну допомогу в оформленні документів, необхідних для успішного проходження співбесідиз членами німецько-української відбіркової комісії. 

За додатковими питаннями стосовно змісту Програми та умов Вашої участі або делегованих від підприємства співробітників, запрошуємо звертатись до 

Центру міжнародного співробітництва

Херсонської ТПП 

за телефоном + 38 0552 32 52 38, моб. 067 552 24 41

або e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., agraba@rambler.ru

контактна особа – Олена Сагайдачна.

Чекаємо на зацікавлених в розвитку підприємства та власних можливостей менеджерів!

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!