2020.10.06 – Херсонская ТПП приняла участие в онлайн конференции «НАЛОГООБЛАЖЕНИЕ АГРОПРОДОВОЛЬСТВЕННОГО СЕКТОРА В ЕС - УРОКИ ДЛЯ УКРАИНЫ»

Захід, який було організовано Комітетом підприємців АПК при ТПП України за підтримки проекту Agritrade Ukraine, мав на меті обговорити питання, пов’язані із внесенням змін до системи оподаткування для агропродовольчого сектору України із урахуванням кращих європейських практик.  

Дітер Кіршке, професор  Університету  ім. Гумбольдта (м. Берлін) звернув увагу на особливості оподаткування агробізнесу в Німеччині і, зокрема,  як саме застосовується податок на прибуток до учасників агропродовольчого сектору.

Про необхідність розгляду оподаткування сектору в цілому, різний вплив  універсального податку на землю для малих, середніх та великих фермерів в Україні, тощо говорили професор Київської школи економіки Олег Нівьєвський, завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Леонід Тулуш і партнер правничої фірми «Софія» Олександр Поліводський, запрошені гості.

Безперечно, оподаткування є найбільш чутливим засобом державного регулювання для агропродовольчого сектору економіки. Законодавчі ініціативи, що наразі зареєстровані у Верховній Раді, носять безсистемний характер і неоднозначно сприймаються серед представників аграрного бізнесу, об’єднань виробників, фермерів та малим сільським підприємництвом.

Тож, запрошуємо аграрну спільному регіону долучатися до подальшого  обговорення.

Переглянути запис дискусії на Youtube можна за посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=a76EucoyxEA

Выставки в Украине

Анонсы

2021

Программа немецко-украинской кооперации "Fit for Partnership with Germany". Присоединяйтесь!