2017.07.07 – Світові ринки цікавить органічний експорт з України

7 липня у конференц-залі Херсонської облдержадміністрації відбулась робоча зустріч керівництва ХОДА, представників Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Херсонської торгово-промислової палати, херсонських аграріїв з представником компанії FiBL Switzerland паном Торальфом Ріхтером та незалежним експертом з питань органічного землеробства в Україні та експорту органічної продукції до ЄС та США Марією Махновець. 

Пан Ріхтер є координатором швейцарського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні», що фінансується Швейцарською Конфедерацією через Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) та впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія).

Херсонську ТПП в ході зустрічі представляли перший віце-президент з питань експертизи та сертифікації товарів Валентина Удод і керівник Центру підтримки експорту Ганна Сирчина.

Під час зустрічі сторони обговорили питання органічного землеробства на глобальному рівні (факти, цифри та тенденції), розвиток цього напрямку в Україні, експорт органічної продукції з Херсонщини та актуальні виклики галузі. 

В. о. першого заступника голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій зазначив, що Херсонщина є одним з регіонів України, найсприятливіших для розвитку високоінтенсивного овочівництва – наші томати й кавуни вже давно стали брендом. Пан Ріхтер звернув увагу, що саме через такий високий потенціал Херсонщині у сфері органічного землеробства на дійсно екологічно чистій землі, найбільша у світі організація щодо питань органіки FiBL Switzerland зацікавлена у співпраці з аграріями Херсонської області.

У вересні поточного року FiBL планує провести Ознайомчий Тур «Органічне Землеробство на Півдні України 2017. м. Херсон» для делегації експертів, представників державних установ країн Європи та США, відповідальних за імпорт органічної продукції. Тур матиме на меті ознайомлення зарубіжних делегатів із роботою органічних операторів ринку Херсонщини і передуватиме Міжнародній Конференції «Підвищення рівня чесності органічних виробничо-збутових ланцюгів», яка пройде в Одесі 21-22 вересня. 

«Україна є одним з найактивніших постачальників органічної сировини до країн Європи, де вона перетворюється на товар для продажу, саме тому ми прагнемо налагодити міжнародну кооперацію. Крім того, одна з основних цілей співпраці – це розвиток сільських територій», – пояснив Торальф Ріхтер.

Більш детально про експорт органічної продукції розповіла Марія Махновець. Вона зауважила, що Україна є одним з найбільших постачальників кормової продукції у світі, розкрила особливості світового і національного органічного ринку, а також розповіла про різні етапи підготовки органічної сільгоспсировини та продукції до експорту.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!