2017.10.30 Програма фінансово-кредитної підтримки малих і середніх підприємств

 21 вересня 2017 року рішенням Київської ради №46/3053 було затверджене Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві. Фінансово-кредитна підтримка у відповідності до Положення надаватиметься МСП м. Києва у вигляді компенсації 50% процентної ставки за кредитами, наданими банками-партнерами Німецько-Українського Фонду (НУФ).

Головною метою діяльності НУФ є підтримка фінансування МСП шляхом надання їм через банки-партнери («ПроКредит Банк», «МегаБанк», «Укргазбанк», «Ощадбанк», «КредитВест Банк», «Кредобанк») кредитів для здійснення інвестицій в основний та обіговий капітал.

Компенсації кредитних ставок МСП надаватимуться в рамках Програми НУФ, що фінансується Урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KfW в розмірі 10 млн. євро, та завдяки ініціативі Європейського Союзу EU4Business (через Східне Партнерство NIF Європейського Союзу з фінансування МСП), спрямованої на компенсацію валютних збитків за кредитами МСП в розмірі 5 млн. євро.

Позичальниками можуть бути суб’єкти господарювання – резиденти України, що зареєстровані в м. Києві, виробничі потужності яких розміщені на території м. Києва та які попадають під визначення суб’єктів МСП згідно з положеннями Господарського кодексу України, зокрема:

-  Суб’єкти малого підприємництва – кількість працівників не перевищує 50 осіб, річний дохід не перевищує 10 млн. євро

-   Суб’єкти середнього підприємництва – кількість працівників становить від 50 до 250 осіб, річний дохід становить від 10 до 50 млн. євро

Також критеріями відбору МСП є вид діяльності підприємства (переробна промисловість, заклади освіти та розвиток сфери ЖКГ), цільове використання (придбання, модернізація обладнання, реконструкція приміщень) та власний внесок МСП не менше 20% від суми інвестиційного проекту. 

Сума кредиту не може перевищувати 250 000 євро. Максимальний строк надання фінансово-кредитної підтримки не може перевищувати 2 роки. 

Планується затвердити Програму фінансово-кредитної підтримки МСП у м. Дніпрі, а згодом і в інших регіонах України . Відрізнятися буде рівень процентної ставки. Наприклад, рівень процентної ставки у м. Києві було знижено до 7,5%.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!