2018.05.19 Гастрономічний проект «ХерсонЪ. Вінтажна кухня»

19 травня в Херсоні відкрився туристичний сезон 2018 року. Одним з яскравих заходів в цей день стала презентація в ресторані «Вилка» унікального гастро-проекту "ХерсонЪ. Вінтажна кухня". Суть проекту полягає в тому, щоб туристи, які приїжджають до нашого міста, змогли не тільки побувати на цікавій екскурсії, а й насолодитися шедеврами кулінарії, які подавалися в херсонських ресторанах більше ніж 100 років тому. Шеф-кухарі херсонських ресторанів приготували кілька страв по справжнім старовинним рецептами, що використовувалися наймоднішими ресторанами Херсона в кінці 18 - початку 19 ст..

Ідея відтворити рецепти минулого століття і створити новий туристичний продукт належить Марині Тарасовій, краєзнавцю, закоханому в Херсонщину і її історію. Херсонська торгово-промислова палата вже давно і з задоволенням співпрацює з Мариною Тарасової, тому без вагань приєдналася до числа організацій, які підтримали цей проект, поряд з Управлінням культури та Управлінням споживчого ринку Херсонської міської ради. А втілили цю ідею в життя талановиті професіонали-майстри з херсонських ресторанних закладів під егідою Херсонської філії Асоціації шеф-кухарів півдня України.

Незважаючи на те, що страви, вибрані для презентації, належать кухням різних країн, всі вони були приготовлені з місцевих продуктів. Дегустації страв передувала невелика лекція про херсонські ресторани з їх вишуканим меню та про деякі історичні особистості, чиї імена нерозривно пов'язані з Херсонщиною, як наприклад, херсонський губернатор Олександр Ерделі. Саме йому було присвячено одна з чудових страв - гуляш по-угорськи.

Сподіваємося, що гастрономічний тур в Херсоні стане одним з найбільш популярних екскурсійних маршрутів для гостей нашого міста. Втім, і самі херсонці зможуть спробувати вишукані страви в тих ресторанах, які стали учасниками проекту, щоб оцінити і майстерність сьогоднішніх шеф-кухарів, і смаки наших предків-гурманів.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!