2018.07.20 Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні відвідав Херсонщину

Під час зустрічі в Херсонській торгово-промисловій палаті пан Відошевич, який прибув на Херсонщину з нагоди урочистого відкриття виставки «Спалах різноманітності» хорватських митців Маріо Ромулича і Дражена Стойчича, та віце-президент Палати Сергій Кочерженко обговорили економічний стан сучасної Хорватії, тенденції сьогодення у розвитку зовнішньоекономічних відносин України та Хорватської Республіки, основні напрямки можливого співробітництва двох держав.

Хорватія була і залишається країною, де туризм, у порівнянні з іншими галузями економіки, відіграє значну роль. Адріатичне узбережжя Хорватії і численні острови кожен рік стають місцем відпочинку для мільйонів міжнародних туристів. Тому останнім часом державна політика спрямована на збільшення інвестицій в дану галузь, залучення до неї нових членів.

В Хорватії наразі реалізуються нові проекти в газовій сфері, значна увага приділяється питанням енергоефективності та сталого виробництва, і оскільки Україна також підтримує дану ініціативу, загальні умови співробітництва по цих напрямках, на думку пана Посла, є досить сприятливими.

Надзвичайно важливим є поглиблення кооперації у сфері машинобудування та суднобудування, транспорту, праці та соціальної політики, цифрових інновацій, сільського господарства. Окремим питанням постають проблеми логістики у плануванні експорту овочів та фруктів.

Хорватія готова ділитися своїм досвідом реформ і масштабних змін, інтеграції до європейської спільноти. В 2017 році набула чинності Угода між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про економічне співробітництво, в березні 2018 р. підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством соціальної політики України та Міністерством праці та пенсійної системи Хорватської Республіки. Сторони домовились започаткувати та підтримувати взаємовигідні зв’язки, тим самим сприяючи соціальному та економічному розвитку обох країн. Тому Торгово-промислова палата, як інститут підтримки національного бізнесу та економіки, стане важливим помічником у справі подальшого поглиблення українсько-хорватських ділових та міждержавних відносин.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!