2019.07.03-04 Херсонська ТПП - учасник зустрічі "З'єднуючи Європейські Палати" в Європейському Комітеті регіонів в Брюселі

03-04 липня в Комітеті регіонів в Брюселі Асоціація європейських ТПП (Eurochambers) зібрала більш ніж 170 представників  регіональних торгово-промислових палат з різних країн для обміну досвідом роботи з європейськими програмами та фінансовими інструментами підтримки бізнесу та ознайомлення з планами щодо фінансування ініціатив на регіональному, трансграничному та європейському рівнях.  

Херсонська ТПП разом з колегами з Чернігова, Запоріжжя, Луцька та Києва взяли участь у панельних сесіях, присвячених питанням діджіталізації бізнесу, розвитку МСП, європейському проектному менеджменту, формуванню сучасних навичок та вмінь, транскордонному партнерству.   

Головна ідея за словами Томаса Уеббена з Європейського Комітету регіонів, - територіальний підхід у стимулюванні розвитку. Він підкреслив, що саме Палати є ті інституції в регіоні, які найближчі до бізнесу, його потреб та викликів, тому можуть як найшвидше реагувати на зміни.

Арнальдо Абруццині, Генеральний Секретар Європалати, підкреслив необхідність співпраці палат різних регіонів та країн задля участі у конкурсах на використання європейських фондів, виділених для трансформування сучасних викликів у можливості. Основними залишаються питання інформаційної безпеки, в тому числі в частині зберігання великих масивів інформації та їх аналізу, цифровізації бізнесу та вплив на зайнятість, формування нових навичок та вмінь в зв’язку із цифровою економікою, кліматичні зміни. В ЄС запланована фінансова підтримка в розмірі 9 млрд. євро на Програму Цифрова Європа, серед пріоритетів якої створення інноваційних хабів в регіонах, стимулювання розвитку смарт-міста та смарт-громад, проекти в галузі eHealth.

Представники італійських палат поділилися досвідом підвищення компетенції власного персоналу у сфері цифрових технологій. Голова відділу цифрових трансформацій ТПП Франції Міка Ейм розповів про створення продукту DigiPilote – програмне забезпечення, яке надає можливість компаніям самостійно оцінити ступінь своє готовності до цифровізації та отримати власний  план розвитку. Під час сесій були представлені успішні проекти, які реалізовувалися Палатами в різних галузях. Окрему уваги приділили особливостям роботи з європейськими грантами та програмами, в тому числі звітності та пост-проектному аудиту.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!