2021.06.25 – Технологія виготовлення крафт-паперу з опалого листя визнана життєздатною!

Експерти Херсонської ТПП провели валідацію технологічного процесу виробництва еко-паперу з опалого листя компанії RE-leaf PAPER для Фонду Дикої Природи (WWF).

Підтвердження технологічного процесу проводилось на базі підприємства ТОВ «ЦПК», що є дійсним членом Херсонської ТПП з 2011 року. Було відтворено всі етапи технології: від переробки листя до формування кінцевого продукту у вигляді паперу.

Валентин Фречка, спів-засновник компанії RE-leaf PAPER, винайшов технологію переробки опалого листя у папір ще під час навчання у школі. Винахід отримав багато нагород, в тому числі золоту медаль на Олімпіаді геніїв в США у 2018 році.

Компанія RE-leaf PAPER впродовж тривалого часу працювала над удосконаленням  технології, щоби опале листя слугувало для паперу не лише наповнювачем, а і повноцінним замінником деревної целюлози. Така ініціатива, що сприятиме збереженню лісів, зацікавила Всесвітній фонд природи (WWF).

Сподіваємося, що після експертного підтвердження своєї життєздатності технологія переробки опалого листя буде заслужено оцінена в Україні та світі, і отримає гідну фінансову підтримку та широке застосування!

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!