2018.12.15 – У Новій Каховці шукали нову назву для українського коньяку

 

Перший віце-президент ХТПП Валентина Удод та юрист ХТПП – спеціаліст з питань авторського права Світлана Волкова взяли участь у хакатоні, спрямованому на ребрендінг продукції українських виробників коньяку.

Цей хакатон – один з цілої серії аналогічних заходів, організованих Європейським Проектом «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» у різних містах: Києві, Одесі, Миколаєві, Львові, Ужгороді, Дніпрі, Харкові. Мета заходу – пошук та обговорення пропозицій щодо нової назви на заміну слова «коньяк», яку необхідно, відповідно до взятих Україною міжнародних зобов’язань, запровадити на законодавчому рівні з 2026 року.  

Хакатон на Херсонщині проходив на території Дому марочних коньяків «Таврія», у затишній та професійній атмосфері. Учасники заходу – виробники виноробної продукції, представники бізнесу, галузевих організацій – разом складали список асоціацій до благородного напою, винайденого виноробами французького міста Cognac, та пропонували варіанти найменування для коньяку українських майстрів.

За результатами хакатонів буде сформовано перелік нових назв, що можуть замінити слово «коньяк». Його буде винесено на розгляд виробників коньяку, які разом з Міністерство аграрної політики та продовольства України ухвалять остаточне рішення.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!