2019.07.23 – в Херсоні пройшов семінар «Участь у європейських торгових форумах і виставках: можливості для українського бізнесу»

 23 липня Представництво ЄС в Україні провело в Херсоні семінар «Участь у європейських торговельних форумах і виставках: можливості для українського бізнесу». Лекторами виступили представники державних, неурядових та міжнародних організацій з підтримки ділового співробітництва: ДУ «Офіс з просування експорту України», Європейської мережі підприємств Enterprise Europe Network-Ukraine, Міжнародного торгового центру ITC та інших.

Ключовою темою семінару стали практичні поради для підприємців щодо того, як зробити участь у закордонних виставках максимально ефективною. Спікери звернули увагу на найпоширеніші «вузькі місця» для українських експонентів: бізнес-планування, розуміння реальних потреб цільового ринку та готовність до них адаптуватися, аналіз потенційних партнерів та конкурентів, здатність підтвердити належну якість продукції, якісну підготовку та переклад комерційних матеріалів, зазначення ціни з урахуванням Incoterms, активне спілкування з потенційними клієнтами під час та після виставки. Окремо варто відзначити необхідність розробки маркетингової стратегії та наявності у штаті фахівців, які будуть цілеспрямовано займатися питаннями просування та експорту продукції на зовнішні ринки.

Виставкова діяльність вимагає ретельної підготовки як від компанії в цілому, так і від її представників на стенді. Експортерам-новачкам лектори радять спершу переконатися у готовності компанії до співпраці з закордонними покупцями, на першу свою закордонну виставку поїхати  в якості відвідувача, і лише потім – експонента. Досвідченим експортерам важливо продовжувати вдосконалювати свою діяльність, адже конкуренція у глобалізованому світі зростає. Потрібно уважно слідкувати за лідерами ринку та споживацькими трендами, а до участі у масштабних міжнародних виставках (наприклад, Sial, Gulfood, Anuga тощо) готуватися завчасно, за 1-2 роки.  

Сьогодні існує велика кількість онлайн-інструментів, які допомагають самостійно планувати експортну та виставкову діяльність: Хелпдеск для експортерів до ЄС (переход по ссылке https://helpdesk.epo.org.ua), Trade Map (https://www.trademap.org), Enterprise Europe Network (https://een.ec.europa.eu) тощо. Також завжди можна звернутися за допомогою і порадою до експертів організацій з підтримки бізнесу.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!