19 квітня (третя субота квітня) – Всеукраїнський день довкілля

Відповідно до Указу Президента України № 855/98 від 06 серпня 1998 року в Україні щороку в третю суботу квітня проводиться Всеукраїнський День довкілля. У цей день за ініціативи та підтримки всіх щаблів органів влади із залученням громадськості, широких верств населення проводяться акції, спрямовані на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрію населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження природно-заповідних та інших особливо цінних об'єктів, здійснюються заходи по поширенню екологічних знань, активізації державного та громадського контролю за додержанням природоохоронного законодавства.

Це свято було запроваджене з метою розвитку діяльності суспільства, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево-Життя» та іншими громадськими ініціативами.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!