2016.07.07 – Органік в Україні

Україна, маючи значний потенціал для виробництва органічної сільськогосподарської продукції, її експорту, споживання на внутрішньому ринку, досягла певних результатів щодо розвитку власного органічного виробництва. Сьогодні площа сертифікованих сільськогосподарських угідь, задіяних під вирощування вітчизняної органічної продукції, складає вже понад чотириста тисяч гектарів, а Україна займає двадцяте місце серед світових країн-лідерів органічного руху. Проте, частка сертифікованих органічних площ серед загального об’єму сільськогосподарських угідь України складає близько 1%. Але, при цьому, Україна займає перше місце в східноєвропейському регіоні щодо сертифікованої площі органічної ріллі, спеціалізуючись переважно на виробництві зернових, зернобобових та олійних культур.

 

В останні роки спостерігається тенденція активного наповнення внутрішнього ринку власною органічною продукцією за рахунок налагодження власної переробки органічної сировини. Зокрема, це крупи, борошно, молочні та м'ясні продукти, соки, сиропи, повидло, мед, олія, чаї, лікарські трави.

Учасники органічного ринку України та їх партнери підготували інформаційний листок про органічне виробництво, його основні принципи та переваги, правила сертифікації та маркування, стан вітчизняного органічного ринку.

Джерело інформації:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1177441038986096&set=pcb.1177432562320277&type=3&theater

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!