2018.05.03-16 – Семінар з перспектив співробітництва торгово-промислових палат Китаю та України, КНР, м.Фучжоу.

В період з 03 по 16 травня 2018р. представники ТПП України і регіональних торгово-промислових палат взяли участь  у  «Семінарі з перспектив співробітництва торгово-промислових палат Китаю та України», який відбувся в м.Фучжоу, провінція Фуцзянь за підтримки Міністерства комерції КНР. Організатором семінару виступив Центр по навчанню і підготовці кадрів зовнішньої економіки і торгівлі провінції Фуцзянь.

Метою даного заходу було розширити та поглибити партнерські відносини між Україною та Китаєм, знайти майбутні пріоритетні напрямки розвитку економічних відносин, запозичити досвід в сферах ведення зовнішньої політики, створенні зон вільної торгівлі, ознайомлення зі стратегічними напрямками та цілями китайської дипломатії, пошуку нових видів співробітництва.

Торгово-промислова палата серед першочергових завдань має організацію тривалих, ефективних і взаємовигідних відносин між бізнесменами України й інших країн, зокрема Китаю. Завдяки семінару вітчизняні палати отримали  можливість запозичити досвід – досвід реформ, досвід знань і змін, досвід сталого розвитку, досвід зростання. 

В рамках семінару відбулися лекційні та практичні заняття, симпозіуми, візити на місцеві підприємства, зустрічі з представниками Асоціацій підприємців, протягом яких учасників ознайомили з інвестиційною та податковою сферою КНР, роллю Асоціацій та об’єднань підприємств в економічному житті країни та провінції Фуцзянь. Були надані відомості про політику і зовнішні відносини Китаю, основні питання економіки, зони вільної торгівлі, інноваційні моделі роботи з підприємствами, досвід співпраці в сфері електронної торгівлі  на міжнародних on-line платформах, приклади інвестиційної співпраці.  

Серед проведених зустрічей варто відмітити ділові зустрічі з Асоціацією підприємств та підприємців провінції Фуцзянь, з Асоціацією імпорту електроапаратури провінції Фуцзянь,  Міністерством комерції провінції Хайнань, відвідування корпорації Чуньучжи (виробництво чаю), корпорації «XIAMEN KING LONG MOTOR GROUP CO., LTD» (виробництво пасажирських автобусів).

Подібний семінар - прекрасна можливість  вивчити досвід китайських партнерів у сталому розвитку економіки країни, залученні іноземних інвестицій, всебічній підтримці бізнесу країни, становленні його інфраструктури взагалі, та можливість налагодити ділове партнерство між торгово-промисловою палатою провінції  Фуцзянь та місцевим бізнесом зокрема. 

Стратегія таких відносин сприятиме зміцненню зв’язків ділових кіл обох країн, що дозволить Україні як залучити додаткові інвестиції, так і скористатися усіма перевагами зовнішньоекономічної співпраці.

У разі зацікавленості підсумками проведених зустрічей та з питань можливого співробітництва між підприємствами Херсонської області та провінції Фуцзянь, КНР пропонуємо звертатись до експерта Херсонської ТПП Комарницької Олени Валеріївни: тел..: 0552 493329, моб.тел.: 067 5530035, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!