2018.10.25-26 Представники Херсонської ТПП взяли участь у роботі Форуму регіонів України та Білорусі

Президент Херсонської ТПП Вікторія Остроумова, керівництво Херсонської обласної державної адміністрації та представники херсонських підприємств взяли участь у роботі Першого Форуму регіонів України та Білорусі у м. Гомелі. Форум розпочався з VII Засідання Білорусько-української консультативної Ради ділового співробітництва, організованого  національними Торгово-промисловими палатами обох країн.  Під час засідання розглядалися такі питання:

-  Розробка проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Білорусі про Затвердження Положення «Про створення та застосування електронної системи сертифікації походження товарів»;

-  Міжрегіональне співробітництво та експортний потенціал регіонів України та Білорусі;

-  Перспективи використання торгових майданчиків для розширення торгівлі між Україною та Республікою Білорусь;

-  Взаємодія ділових кіл та підприємств в різних економічних сферах.

За інформацією Надзвичайного та Повноважного Посла Білорусі в України пана Ігоря Сокола, товарообіг між країнами за минулий рік збільшився на 20 відсотків у порівнянні з 2016 роком та склав 4,6 млрд. дол. США . У цьому році позитивна динаміка зберігається. У період з січня по серпень 2018 року товарообіг збільшився майже на 25 відсотки, що складає 3,7 млрд. дол. США.

Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков зазначив, що у 2018 році пройшло вже 23 заходи на рівні регіональних та національних палат , що говорить про позитивну динаміку взаємодії .

У завершенні Консультативного засідання було підписано 9 документів на загальну суму 10 млн. дол. США.

 

 

У наступний день, 26 жовтня 2018 року, в рамках Форуму відбулось пленарне засідання на чолі з Президентом України Петром Порошенко та Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенко.

 

Президент України подякував за ініціативу проведення Першого форуму регіонів України та Республіки Білорусь та відзначив його результативність. Зокрема, за словами Президента, вже було підписано низку угод між областями і планується ухвалення ще декількох документів.

Петро Порошенко також зазначив, що співробітництво між Україною та Республікою Білорусь базується на дружбі. «Ми абсолютно впевнені, що відносини вийшли на серйозне зростання. Економіка наших країн демонструє, що приріст складає більше 23%», - зауважив Президент України. За його словами, відбувається зростання постачання української продукції у Білорусь. «Для нас дуже важливо зберегти ці тенденції»,  додав Петро Порошенко.

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко зазначив, що всі досягнуті з українською стороною домовленості і рішення виконуються. Для цього задіяний весь інструментарій, включаючи роботу на рівні віце-прем'єрів - міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва. Також, Президент Білорусі звернув увагу, що Україна є для Білорусі не тільки добрим другом і країною-сусідкою, але також одним з найважливіших політичних і торговельно-економічних партнерів.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!