2018.10.25-26 Виставка економічного потенціалу регіонів України та Білорусі

25-26 жовтня 2018 року у м. Гомель (Білорусь) відбувся масштабний захід – виставка економічного потенціалу регіонів двох країн в рамках Першого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь, експонентами якої стали понад 100 підприємств з 17 українських областей.

Регіональний стенд Херсонщини, підготовлений Херсонською торгово-промисловою палатою спільно з місцевими підприємцями та за підтримки облдержадміністрації, привертав увагу гостей виставки яскравим оформленням та великим різноманіттям смачної натуральної продукції – консервації, соків, вин, коньяків. Жвавий інтерес представників білоруського бізнесу викликала інноваційна розробка компанії ТОВ «НВП «5 елемент» –  нано-добрива.

 

Основною метою виставки було розширення міжрегіонального співробітництва, демонстрація економічного потенціалу регіонів України та Білорусі. Окрім представників херсонських бізнес-кіл, до складу делегації на чолі з головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим увійшли президент Херсонської ТПП Вікторія Остроумова, представники Департаменту туризму, АПК та інвестицій ХОДА.

Значну увагу білоруські бізнесмени звертали і на туристичний потенціал Херсонщини. Унікальне рожеве озеро Сиваш, біосферні заповідники «Асканія Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна та Чорноморський, а також вихід до двох морів – Чорного та Азовського – створюють неповторний образ нашого заповідного краю, що дарує чудовий відпочинок.

Білоруські учасники виставки також продемонстрували свої розробки і продукцію в сферах машинобудування і нафтохімії, транспорту і логістики, сільського господарства і продовольства, легкої промисловості, туризму.

 

У другій половині дня відбулася церемонія  урочистого відкриття, участь в якій взяли голова Гомельського облвиконкому Володимир Дворнік, керівники білоруської та української торгово-промислових палат Володимир Улахович і Геннадій Чижиков, Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим та Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол, інші представники державних органів України та Білорусі, а також представники бізнесу.

 

Після урочистого відкриття виставки на стенд Херсонського регіону завітав голова Гомельської обласного виконавчого комітету Дворнік В.А., якого урочисто зустріла Президент Херсонської ТПП – Остроумова В.В.

 

Ця унікальна виставка дала змогу українським представникам бізнесу знайти партнерів серед білоруських підприємців та досягти певних домовленостей про співробітництво. Делегати від Херсонської ТПП встановили контакти з потужними білоруськими підприємствами, зацікавленими співпрацювати з Україною, та взяли їх комерційні пропозиції в роботу. 

Ми щиро сподіваємось на подальшу плідну співпрацю між регіонами України та Білорусі та дякуємо за організацію такого масштабного заходу.  

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!