2019.01.17 – Діалог бізнесу та державних служб «Мораторій на перевірки бізнесу закінчився, що далі?»

17 січня в Херсонській торгово-промисловій палаті відбувся круглий стіл «Мораторій на перевірки бізнесу закінчився, що далі?» Захід викликав у підприємців жвавий інтерес,  що цілком зрозуміло: мораторій скасовано зовсім недавно – 1 січня, а вже розпочалася справжня хвиля перевірок.

У бізнесу виникла ціла низка нагальних і гострих питань: які служби і коли прийдуть з перевіркою? Яких процедур дотримуватися? Чи є зміни у процесах та строках перевірок? Як вберегтися від тиску з боку контролюючих органів? Які права під час перевірки має бізнес, і що робити, якщо ці права порушені?  

Щоби відносини «бізнес – держава» були законними та конструктивними, взаємодія між ними має будуватися на принципах прозорості та відкритого діалогу. Херсонська ТПП поставила собі за мету допомогти бізнесу зорієнтуватися та уникнути непорозумінь і проблемних ситуацій з перевіряючими, і тому запросила управління державних служб в Херсонській області надати підприємцям свої коментарі, пояснення та поради.

На запрошення ХТПП у засіданні круглого столу 17 січня взяли участь представники обласних управлінь Державної регуляторної служби, Держпродспоживслужби, Держпраці, ДФС, ДСНС, Державної екологічної інспекції. Кожен з них розповів про новації в роботі своєї служби в контексті перевірок бізнесу, а також відповів на запитання аудиторії.

Круглий стіл виявився багатолюдним, актуальним та дуже інформативним. І підприємцям, і держслужбам важливо бачити і чути один одного на «нейтральній території», і Херсонська ТПП готова й надалі запрошувати їх до себе для конструктивного обговорення поточних викликів і встановлення прозорих, порядних відносин між бізнесом та державою.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!