2019.01.23 – В бібліотеці ім.Гончара відбулася прем’єра вистави театру «Звичайна роль – особливий актор»

23 січня 2019 р. в бібліотеці ім.Гончара відбулася прем’єра інклюзивної вистави театру «Звичайна роль – особливий актор», учасниками якої стали діти-аутисти та діти з синдромом Дауна.

Бібліотека Гончара активно впроваджує ідею інклюзії, створює атмосферу відкритості, комфортного навчання, спілкування без обмежень для всіх людей. Кращим «містком» між цією ідеєю та життям є мистецтво – саме та сфера, де унікальний світогляд та вміння бути не таким як всі цінується дуже високо.

Акторами інклюзивної вистави «Дивовижні пригоди книжкової феї у бібліотеці» стали дітки з особливими потребами, яких підтримують громадські організації «Серце матері», «Сонячні діти», «Зачаровані діти». Вистава об’єднала епізоди з трьох відомих творів: «Пригоди Незнайки» М.Носова, «Маленький принц» А. де Сент-Екзюпері, «Аліса в Країні Див» Л.Керрола. Усі ці фрагменти пов’язані одним сюжетом, який і став основою загальної історії під назвою «Незвичайні пригоди Книжкової Феї». Готуватися до вистави почали восени минулого року під керівництвом режисера Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Куліша Ірини Корольової.

На прем’єру театру «Звичайна роль – особливий актор» завітали почесні гості бібліотеки – представники влади, держструктур та бізнесу, меценати, спонсори, давні друзі бібліотеки. Від них громадські організації «Сонячні діти Херсонщини», «Серце матері», «Зачаровані діти Херсона» отримали стартові капітали на подальший розвиток, почесні  грамоти та цінні подарунки, сертифікати, книги, набори для творчості, ігри для розвитку. Херсонська ТПП також не залишилася осторонь і замовила для всіх акторів солодкі подарунки, які їм вручила Перший віце-президент ХТПП Валентина Удод.

Сподіваємося, ідея інклюзивної вистави буде розвиватися і поширюватися далі, адже «особливі» актори – щирі, позитивні і по-справжньому талановиті. Їхня яскрава та натхненна гра повернула глядачів у світ дитинства – до казкових героїв улюблених дитячих книжок, світлих та добрих. Вони нагадали глядачам про те, що саме ми – щодня, кожним своїм вибором, словом, дією – робимо цей світ таким, яким він є. Тож нехай нашим вибором буде зробити його справедливим і відкритим для кожного!

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!