2021.01.21 – Українсько-узбецька співпраця в агросфері: вебінар за участі Послів, керівництва ТПП та бізнесу

Узбекистан шукає нові можливості забезпечити себе продовольством: чисельність його населення стрімко зростає, а природно-кліматичні особливості ускладнюють роботу узбецьким аграріям. Держава заохочує створення спільних агропідприємств з іноземними партнерами, в тому числі – з України. Про це йшлося сьогодні на вебінарі «Створення в Узбекистані спільних українсько-узбецьких агропідприємств» за участі Послів, керівництва ТПП, представників держорганів та бізнес-кіл обох країн.

Створення спільних українсько-узбецьких агрохолдингів може бути перспективним напрямом двостороннього співробітництва та сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій з Узбекистану в українську економіку, а також зміцнить двосторонню економічну та політичну взаємодію.

Узбецька сторона зацікавлена у співпраці в галузі тваринництва, зокрема – виробництві курятини; таких напрямках як переробка бавовни, зрошування, переробка овочів та фруктів, вирощування кормових культур. Також важливий обмін досвідом з підготовки кадрів в аграрній та ветеринарній сферах.

Підприємства-учасники зустрічі мали можливість зробити презентацію в прямому ефірі. Крім того, Палати домовилися про створення спільної Ділової ради для більш предметного обговорення ділової кооперації та подолання існуючих викликів. Запрошуємо членів ХТПП увійти до складу цієї ради!

За додатковою інформацією та презентаціями спікерів вебінару щодо українсько-узбецьких торгових зв’язків, запрошуємо звертатися до Центру міжнародного співробітництва Херсонської ТПП за тел.: (0552) 325238, e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!