2021.05.17 – Міжнародні експерти презентували результати аналізу конкурентоспроможності української агропродукції в ЄС

17 травня Херсонська торгово-промислова палата спільно з Комітетом підприємців АПК при ТПП України за підтримки проєкту Агроторгівля України / Agritrade Ukraine провели вебінар «Попит та конкурентоспроможність української агропродовольчої продукції в ЄС – використання аналізу для вдосконалення процесу прийняття ділових рішень».

Спікерами стали радники Проєкту з питань агроторговельної політики Марія Дідух і Річард Муді, короткостроковий експерт з питань агроторговельної політики Горан Живков, а також голова комітету підприємців АПК при ТПП України Олег Юхновський.

Ключову увагу було приділено обговоренню аналізу попиту та конкурентоспроможності українських сільськогосподарських продуктів харчування на ринку ЄС, проведеному командою проєкту «Агроторгівля України». Як наголосили спікери, цей аналіз допоможе визначити, які з агропродовольчих товарів мають найкращі шанси вийти на ринок ЄС та досягти успіху.

Аналіз враховує 40 різних сільськогосподарських культур, які можуть бути вироблені та / або якими торгують в різних регіонах України. Аналіз пропозиції складається з даних про виробництво (об'єм продукції, площа збирання, урожайність ) та даних про експорт (об'єм експорту, вартість експорту, вартість одиниці експортованого товару).

З результатами аналізу можна ознайомитися на сайті Проєкту за посиланням

Проєкт Agritrade Ukraine успішно впроваджується в Україні з січня 2019 року за підтримки Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини. Мета проекту – підтримка українського сільгоспвиробника у пошуку нових ринків реалізації продукції. Методи, які розробляє ATU – наукові, сучасні і ефективні водночас.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!