2021.08.12 Семінар «Переваги роботи Сервісу автоматичної оцінки вартості нерухомості»

Безкоштовна довідка про оціночну вартість нерухомості, оціночна та ринкова вартість, чи є автоматична вартість дійсно «адекватною» та відповідає реаліям ринку…

Фахівці ХТПП долучилися до обговорення роботи Сервісу автоматичної оцінки вартості нерухомості та єдиної бази даних звітів про оцінку, яка запрацювала у липні 2021 р. Семінар, організований Регіональним відділенням Фонду держмайна в Херсонській області, поєднав за круглим столом експертів з оцінки нерухомого майна, нотаріусів, ріелторів.

Світлана Булгакова, Директор Департаменту оцінки майна, майнових прав та оціночної діяльності  ФДМУ, дуже професіонально розповіла про можливості Сервісу, процедуру отримання довідки про оціночну вартість, умови, за яких звіт професійного оцінювача направляється на рецензування.

Наразі будь-який громадянин, що має електронний підпис, може зайти до Єдиної бази даних звітів про оцінку і спробувати сформувати довідку про оціночну вартість нерухомості. (https://evaluation.spfu.gov.ua). Технічні можливості сервісу дозволяють визначити вартість 18 типів нерухомого майна при здійсненні операцій купівлі-продажу. Якщо ви незадоволені результатами автоматичної оцінки, то можна, за власним вибором, звернутися до професійних оцінювачів. В такому разі буде визначена ринкова вартість об’єкта.

У ріелторів та експертів з оцінювання залишаються деякі питання щодо роботи сервісу, серед яких завищення сервісом оцінки, модуль поки що не відрізняє елітну нерухомість від соціального житла тощо.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!